Geen evenementen

GEBRUIK HOOFDVELD EN UITWIJKEN NAAR ANDER VELD PER 1 JULI 2022 VERPLICHT VOOR STANDAARDTEAMS MANNEN.

Met ingang van het seizoen 2022/’23 zijn teams die uitkomen in de standaardcompetitie mannen (1e elftallen) verplicht om de beker- en competitiewedstrijden te spelen op het hoofdveld. In het nieuwe seizoen is het voor teams uit de eerste klasse en lager ook verplicht om met het eerste elftal uit te wijken naar een ander speelveld wanneer het hoofdveld vanwege een slechte gesteldheid niet bespeelbaar is. De keuze voor verenigingen om wel of niet uit te wijken vervalt dus per 1 juli 2022.

De FIFA heeft Danny Makkelie (foto onder) opgenomen in de lijst van 36 scheidsrechters die zijn aangesteld voor het WK 2022. Makkelie wordt op het WK langs de lijn bijgestaan door zijn vaste assistenten Jan de Vries en Hessel Steegstra. Pol van Boekel zal in Qatar als VAR optreden.

Het is de eerste keer dat Makkelie op een WK actief zal zijn.

Makkelie fluit topper tussen PSV en Ajax | Foto | AD.nl