dinsdag 24 mei, 19:30 -
Bestuursvergadering bij Dave
dinsdag 31 mei, 00:01 - 23:59
Uiterste inleverdatum spelregelvragen

In deze update brengen we je op de hoogte over de mogelijke herstart van de competities en het versturen van de tussentijdse ranglijst voor scheidsrechters.

Door de versoepelingen die het kabinet vorige week heeft doorgevoerd, is het vanaf 15 januari weer voor iedereen mogelijk om te trainen. Ook worden op clubs weer onderlinge wedstrijden gespeeld, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

Competitievoetbal is momenteel helaas nog niet toegestaan, maar we hebben goede hoop dat ook dit binnenkort weer kan. Daarom bereiden we onszelf voor op de herstart van de competities. We zijn ons bewust van de onzekerheden die er nu nog zijn, maar om geen tijd te verliezen als wedstrijden straks weer mogen, liggen de scenario’s voor het opnieuw opstarten van de competities klaar. Het is dan natuurlijk zaak dat de officials daar fysiek goed op voorbereid zijn.

Vervolg competitie
Dinsdag 25 januari is een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Vandaag heeft de KNVB de overheid in een statement gevraagd de competities vanaf het weekend van 5 en 6 februari weer te mogen hervatten. In het gunstigste scenario zou in het weekend van 29 en 30 januari op sommige niveaus al een inhaalprogramma kunnen worden afgewerkt. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. We informeren jullie daar dan vanzelfsprekend zo snel mogelijk over.

Wedstrijdfit
Ondanks het feit dat we jullie nu dus nog niet definitief kunnen vertellen wanneer het voetbal weer start, roepen we jullie op om rekening te houden met een snelle herstart. Zorg dus dat je daar fysiek klaar voor bent! Kijk voor meer informatie, inspiratie en ondersteuning op het gebied van trainen op de volgende pagina: https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/spelregels-wedstrijdinformatie/wedstrijdinformatie/trainingsschemas-assistent-scheidsrechters.

Tussentijdse ranglijst
In het verleden werd in februari een tussentijdse ranglijst gedeeld waarop scheidsrechters konden zien hoe zij ervoor staan met het oog op de promotie/degradatie. Door het stilvallen van de competities eind vorig jaar, zijn momenteel nog te weinig rapporten uitgebracht om een representatieve ranglijst mee op te bouwen. Ons voornemen is om, als straks na de herstart meer is gerapporteerd, alsnog een tussentijdse ranglijst te delen. Of en wanneer dat dan gebeurt, is afhankelijk van hoe het restant van dit seizoen er uiteindelijk uit komt te zien.

Contact en meer informatie
Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus of bezoek de website van NOC*NSF: FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF. Neem bij vragen contact op met de afdeling arbitrage in jouw steunpunt.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND