MAKKELIE FLUIT TOPPER TUSSEN PSV EN AJAX

Zet Ajax een grote stap richting het landskampioenschap, of maakt PSV de titelrace toch nog spannend? Die vraag staat zondag centraal, als de nummer een en twee van de ranglijst tegenover elkaar staan. Danny Makkelie is aangewezen om de topper in goede banen te leiden.

In het Philips Stadion in Eindhoven wordt om 14.30 uur afgetrapt. Ajax is momenteel koploper, met zes punten voorsprong op PSV. De Amsterdammers hebben bovendien nog een wedstrijd tegoed. Scheidsrechter Makkelie wordt in het Philips Stadion geassisteerd door Hessel Steegstra en Mario Diks. Allard Lindhout is de vierde official, terwijl Jochem Kamphuis en Johan Balder als VAR en AVAR de wedstrijd volgen vanuit het ARAG KNVB Replay Center.

Behalve de nummers één en twee staan ook de nummers drie en vier komend weekeinde tegenover elkaar. In Alkmaar trappen AZ en Feyenoord om 16.45 uur af. Scheidsrechter is Björn Kuipers. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn aangewezen als zijn assistenten, terwijl Jeroen Manschot als vierde official fungeert. Rob Dieperink is de VAR, Joost van Zuilen de assistent-videoscheidsrecher.

Twentse derby

Dennis Higler leidt de derby tussen Heracles en FC Twente.

Naast het geweld op zondag, wordt zaterdag de derby tussen Heracles Almelo en FC Twente gespeeld. Het is de eerste keer dit seizoen dat de Twentse buren elkaar treffen. De leiding bij dit duel is in handen van Dennis Higler. Hij wordt langs de lijn bijgestaan door Dave Goossens en Peter Janson. Luca Cantineau fungeert als vierde official.

Topper in Almere

Ook in de Keuken Kampioen Divisie staat komend weekend een topper op het programma. De huidige nummer drie Almere City FC krijgt zondag bezoek van koploper SC Cambuur. De KNVB heeft Siemen Mulder aangewezen als scheidsrechter voor dit duel. Hij wordt geassisteerd door Bas van Dongen en Erik Kleinjan. Vierde official is Robin Vereijken.

Volgens de huidige coronamaatregelen is er geen publiek bij de wedstrijden toegestaan.

Aanstellingen Eredivisie, speelronde 24

PEC Zwolle - sc Heerenveen (vrijdag 26 februari, 20.00 uur)

ScheidsrechterGerrets
Assistent-scheidsrechters Van de Ven