KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) heeft Conny Helder, de minister van Sport, vragen gesteld over het maatschappelijke en sportieve belang van de uitbreiding van de KNVB Campus op het gebied van topinfrastructuur, amateursport, talentontwikkeling en de internationale concurrentiepositie van Nederland in de voetbalwereld.
  2. Sinds begin dit seizoen volgt Esther Eppenga de cursus verenigingsscheidsrechter in district Noord. Ze is een van welgeteld drie vrouwen in de groep, tussen twintig mannen. “Het fluiten is toch nog steeds een mannenwereld.” Erg jammer, vindt Esther. Ze roept andere vrouwen dan ook op zich aan te melden voor de cursus.
  3. De deadline voor de teaminschrijving voor de derde fase ligt in alle districten op zondag 11 december. Dit is de laatste dag waarop nieuwe jeugdteams voor de derde fase van de competitie kunnen worden opgegeven. Nieuwe jeugdteams kunnen vanaf vandaag 1 december door verenigingen in Sportlink Club worden aangemeld.
  4. Het amateurvoetbaljaar wordt ook in het seizoen 2023/’24 in augustus afgetrapt. Net als in voorgaande jaren staan halverwege augustus de eerste wedstrijden op het programma.
  5. Het is zondagochtend. Zo’n twintig jonge kinderen zijn aan het voetballen op een van de velden van een Haarlemse voetbalclub. Niets bijzonders, zou je zeggen. Maar dat is het wel. Want voetbalvereniging HYS was een aantal jaar geleden bijna gedwongen opgeheven. Veel te weinig leden, schulden en een stroom aan incidenten en ongeregeldheden gaven weinig hoop voor de toekomst. “En kijk nu eens. Die kinderen vormen een nieuw begin voor HYS’’, zegt Mahir Karasuluk met een glimlach.