Opkomende activiteiten

woensdag 23 september, 19:30 -
training
----------------------------------
woensdag 30 september, 19:15 -
Overleg met ontwikkelaars arbitrage KNVB, Rutger Bekebrede en Rens Bluemink bij SV De Lutte.
----------------------------------
maandag 5 oktober - All Day
Stem NOT!! RABO BANK ACTIE
----------------------------------
et zijn bijzondere tijden. We missen het voetbal al een tijdje, maar we hebben goede hoop dat we 1 september weer wedstrijden mogen voetballen. Dat zou betekenen dat we ook weer als (assistent-)scheidsrechter het veld op mogen. Trainingen zijn weer opgestart en er is weer reuring op de clubs. Dat is mooi! Ook lijkt het erop dat we in het nieuwe seizoen weer kunnen starten met de arbitrage-opleidingen. Hoe zorg je dat je als scheidsrechter fit en gemotiveerd blijft? Wat doe je als coördinator of begeleider om je scheidsrechters betrokken te houden en goed voorbereid te zijn op het nieuwe seizoen?

De KNVB en Academie zijn bezig om jullie daar zo goed mogelijk bij te helpen. Inmiddels hebben alle KNVB-officials bericht ontvangen over hoe wordt omgegaan met de promotie/degradatie-regeling. Ondertussen wordt druk gewerkt aan manieren om ook op afstand bezig te blijven met arbitrage, bijvoorbeeld via webinars, online programma's met topscheidsrechters en een leuke spelregelquiz. Verder moedigen we je aan om op Assist aan de slag te gaan met thema's die nu voor jullie van belang zijn. Lees hier meer over in deze nieuwsbrief!

Veel plezier en succes!

Werner Ter Avest

Coördinator Arbitrage- en Bestuurdersopleidingen KNVB Academie

Blijf betrokken, ontdek #samenvooruit

Nu de verenigingen voorzichtig weer open mogen is het ook tijd om vooruit te kijken. De KNVB doet dit op het platform www.knvb.nl/samenvooruit. Hier verzamelen we allerlei initiatieven waarmee we clubs, voetballers en vrijwilligers in deze periode op weg helpen. Meld je aan voor een van onze webinars, vind alle protocollen en tips om veilig en verantwoord de vereniging weer op te starten, of blijf voetbalfit vanuit huis met een van de thuistrainingen.
Ga naar SamenVooruit

Lizzy van der Helm (30): ‘Fundament leggen voor vrouwenarbitrage’

Meer vrouwen aan het fluiten krijgen en het niveau van de vrouwen die al fluiten naar een hoger plan tillen. Dat is in het kort de missie van Lizzy van der Helm. De dertigjarige topscheidsrechter die vlak voor de coronacrisis nog op het veld stond bij de interland tussen Polen en Moldavië is sinds begin dit jaar tevens werkzaam als ontwikkelaar vrouwenarbitrage bij de KNVB. “Het is een droombaan om te werken aan het fundament van de vrouwenarbitrage.”
Lees het interview met Lizzy

Houd je spelregelkennis bij met de ARAG spelregelquiz!

Het voetbal ligt al een tijdje stil en het huidige voetbalseizoen is door de omstandigheden helaas geëindigd. Een domper voor iedereen in voetballend Nederland. Voorlopig zullen er ook geen wedstrijden meer gefloten worden dus heeft ARAG iets leuks bedacht: een spelregelquiz! Elke dag vindt je op aragspelregelquiz.nl elf nieuwe vragen om je kennis over de spelregels op peil te houden en de zinnen even te verzetten. Doe jij ook mee? Klik dan op de link hieronder!
Klik hier om mee te doen

Stuur jouw vragen in!

De aankomende weken organiseren we een drietal online programma's met interessante scheidsrechters. Een onderdeel van deze programma's is: de vraag van de kijker. Dus heb jij een vraag voor Kevin Blom, Lizzy van der Helm, Jeroen Manschot, Sander de Brito Roque of Jochem Kamphuis? Stuur dan je vraag in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet beantwoorden we je vraag in de uitzending! Inschrijven voor de online programma's met de scheidsrechters of andere interessante webinars doe je via de linkjes hieronder! 

Inlogformulier