Opkomende activiteiten

woensdag 12 augustus, 19:30 -
Eerste training nieuwe seizoen
----------------------------------
zaterdag 15 augustus, 15:00 -
Trainingsmiddag
----------------------------------
woensdag 19 augustus, 19:30 -
training
----------------------------------
woensdag 26 augustus, 19:30 -
training
----------------------------------
woensdag 9 september, 19:00 -
Pupillen cursus bij KOSC
----------------------------------
vrijdag 11 september, 19:00 -
Pupillecursus KOSC
----------------------------------

KNVB ASSIST SCHEIDSRECHTERS

Juli 2020

 

De bal gaat weer rollen! In de afgelopen persconferentie hoorden we het goede nieuws: er mag vanaf 1 juli weer ‘normaal’ gevoetbald worden.

We kunnen ons gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Laten we ervoor zorgen dat we straks de conditie op peil hebben en allemaal op de hoogte zijn van de spelregelwijzingen. Hierover lees je in deze nieuwsbrief meer. Voor extra uitleg kun je de webinar met Clay Ruperti en Jeroen Manschot terugkijken.

De scheidsrechterscoördinator kan binnen de vereniging ook alles vast startklaar maken. De clubscheidsrechters hebben vast en zeker weer zin om te fluiten. Misschien zijn er ook nieuwe scheidsrechters die een opleiding willen volgen? Deze kunnen, zoals het nu lijkt, ook weer beginnen in september. Uiteraard houden we ons daarbij aan de richtlijnen van het RIVM.

Kortom, het begint weer te kriebelen. Een hele fijne zomer gewenst, blijf gezond en tot volgend seizoen!

Sebastiaan Kleijburg

Coördinator arbitrage

De bal gaat snel weer rollen

Sinds de vanaf 1 juli geldende versoepelingen van de coronamaatregelen komt de start van het nieuwe voetbalseizoen wederom een flinke stap dichterbij, zowel voor de voetballers als voor bezoekers van de wedstrijden. Zo is het weer toegestaan om zonder fysieke beperkingen (zoals de 1,5 meter afstand) te sporten. Alle amateur- en profteams kunnen zich dus op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. De nieuwe coronaprotocollen zijn hier te vinden
Lees verder over de versoepelingen

Terugkijken: Webinar Jeroen Manschot over de nieuwe spelregels

De spelregels: ze zijn een essentieel onderdeel van het voetbal. Ieder seizoen verandert er wel het een en ander aan. Zo ook dit seizoen. Om iedereen alvast goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen zonden we op 11 juni het webinar uit over ‘de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2020/’21’. Betaaldvoetbalscheidsrechter Jeroen Manschot besprak in dit webinar de belangrijkste wijzigingen aan de hand van verschillende videobeelden. Verder zijn de nieuwe spelregels hier terug te vinden.
Kijk het webinar terug

Trainingsschema's voor scheidsrechters

Vanaf 1 juli mag er weer gevoetbald worden. Dat betekent dat er binnenkort ook weer oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gaan plaatsvinden. Je lichaam zal moeten wennen aan het fluiten/vlaggen van een wedstrijd. Het is daarom belangrijk tijdig te beginnen met het uitvoeren van goede looptrainingen. In het trainingsschema voor juli is hier voldoende aandacht voor.
Bekijk de trainingsschema's

Geen SO I en SO II opleidingen in seizoen 2020/’21.

Het abrupt geëindigde seizoen 2019/2020 heeft gevolgen voor de manier waarop komend seizoen enkele arbitrage opleidingen worden aangeboden. Voor het seizoen 2020/2021 worden geen SO1 en SO2 opleidingen georganiseerd. In plaats daarvan ronden we vanaf september tot december de huidige SO1 en SO2's af. Lees op KNVB Assist welke gevolgen dit precies heeft voor scheidsrechters die een van die twee cursussen komend seizoen had moeten volgen.
Lees verder

De voordelen van een KNVB-account

Het KNVB-account is uitgebreid en heeft nu nog meer mogelijkheden. Met een KNVB-account kun je inloggen op een groot aantal websites en apps van de KNVB. Zowel KNVB-leden als niet-KNVB-leden kunnen een account maken.

Met een KNVB-account krijg je toegang tot onder meer de Voetbal.nl-website en -app, de Wedstrijdzaken-app, Voetbalmasterz en de online trainingstool Rinus. Daarnaast kun je je met een KNVB-account eenvoudig inschrijven voor opleidingen en evenementen. Waar je voorheen voor ieder platform een andere inlog nodig had, heb je met het KNVB-account nu snel en gemakkelijk toegang tot al deze platforms via één inlog en account..
Meer over het KNVB-account

Inlogformulier