Helaas hebben we door de huidige omstandigheden moeten besluiten, om de 4e editie van de TCPM Tukker Cup te moeten annuleren. Dit is jammer genoeg voor de 2e keer op rij en waar iedereen weer zin had in een nieuw en sportief seizoen na de 1e golf, is Corona weer zeer actief in Nederland en is het nog maar de vraag of we ├╝berhaupt in het jaar 2020 weer aan het voetballen komen.

Met deze onzekerheid, is het voor ons als organisatie bijzonder lastig om de TCPM Tukker Cup te organiseren. Tijdens de eerste 2 speelronden werden diverse wedstrijden al afgelast en twijfelden wij zelf of het nog wel verantwoord was om het toernooi door te laten gaan. Na diverse gesprekken met betrokkenen (trainers, spelers en organisatie) hebben we toen besloten om zo lang mogelijk te blijven voetballen en te zien waar het schip zou stranden.

De afgelopen persconferentie maakte duidelijk dat de komende 4 weken niet zou worden gevoetbald en nu deze periode later worden de cijfers er (nog) niet beter op. Zoals al gezegd, het is nog maar de vraag of we dit jaar weer aan het voetballen komen. En met dit in het achterhoofd hebben we als organisatie de opties bekeken. Schuiven we het toernooi door naar 2021, wachten we tot we ├╝berhaupt weer mogen voetballen of annuleren we het toernooi (helaas) wederom. Stel je voor, we mogen na 4 weken weer wat. Niet iedereen zit dan nog op de Tukker Cup te wachten? Alle competitie- en bekerwedstrijden moeten immers worden ingehaald en door de lange zomerstop, merk je nu al dat gemiddeld veel meer spelers last hebben van spierblessures. Dan past een doordeweekse wedstrijd er niet bij. Hetzelfde geldt voor als we het toernooi doorschuiven naar 2021.

Daarom, hoe vervelend het ook is, dit besluit. Laten we eerst maar eens zorgen dat we weer normaal aan het voetballen komen en dan melden we ons met de Tukker Cup vanzelf wanneer het voetballen weer verantwoord is. Uiteraard worden de deelname kosten dit seizoen niet berekend en hopen we elkaar snel weer te zien op het voetbalveld.

Beste mensen, namens de organisatie:

Blijf gezond en hopelijk tot gauw bij de TCPM Tukker Cup.

Met vriendelijke groet,

Thijs Assink
Voorzitter - Stichting de Tukker Cup
Check onze website