KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. Jessica Torny is de vierde Nederlandse vrouw die is geslaagd voor de UEFA Pro opleiding en mag coachen in het betaald voetbal. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Vera Pauw, Hesterine de Reus en Sarina Wiegman. Over sparren met Heracles-trainer Frank Wormuth en de toekomstige generatie vrouwelijke trainers.
  2. De KNVB meldde in het jaarverslag over het seizoen 2019/'20 dat het aantal leden bij de pupillen licht was gedaald. En dat kon niet alleen aan het coronavirus worden toeschreven. Een zorgelijke ontwikkeling niet alleen voor het voetbal, maar ook voor de maatschappij. Bewegen is gezond. vv Lyra, WVV'34, De Jonge Spartaan (DJS) en OWIOS weten tegen de landelijke trend in de jeugd wel vast te houden. Hoe pakken zij dat aan? En kunnen ze daar andere verenigingen mee inspireren?
  3. Elf deelnemers van de ‘klas van 2019’ zijn geslaagd voor de UEFA Pro-opleiding. Onder de geslaagden zitten onder anderen oud-internationals John Heitinga en Kevin Hofland. Ook oud-international van het Nederlands vrouwenteam Jessica Torny is geslaagd voor de opleiding. Torny is na Vera Pauw, Hesterine de Reus en Sarina Wiegman, de vierde vrouw die de opleiding succesvol heeft afgerond.
  4. De huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse worden niet meer uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal, na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH besloten.
  5. Een goede connectiviteit is van essentieel belang voor een vereniging. Live voetbal op de tv in de kantine en een veilige internetverbinding zijn voor voetballiefhebbers redenen om langer te blijven hangen bij een club. Daarnaast is geld besparen altijd een belangrijk onderwerp voor verenigingen, helemaal in de huidige periode zonder competitievoetbal. Daarom hebben wij als KNVB aan onze partner KPN gevraagd een speciaal verenigingsaanbod te ontwikkelen met een stevige korting. KPN heeft hier gehoor aan gegeven. Met het KNVB-pakket kun je als vereniging tot € 544 per jaar besparen, afhankelijk van het gekozen pakket. Dat komt neer op een korting van meer dan 30%. Wij zijn er trots dat we dit aan onze verenigingen kunnen aanbieden.