KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. UEFA Futsal EURO 2022 Groep A en B eindigden vrijdag op spannende wijze. Portugal en Finland, de debutanten, plaatsten zich voor de kwartfinale van maandag en Kazachstan en Oekraïne voor de andere kwartfinale.
  2. De KNVB heeft een besluit genomen over het vervolg van de competities in de categorie A senioren veldvoetbal. Er is gekozen voor het scenario om de opzet niet aan te passen en de competities volledig uit te spelen, inclusief de nacompetitie. De herstart is op 5 en 6 februari met een aantal inhaalwedstrijden uit de eerste competitiehelft. Halverwege maart volgt de tweede competitiehelft.
  3. Onderstaand een overzicht van recente door de onafhankelijke aanklager betaald voetbal opgelegde – en door bvo’s geaccepteerde - sancties vanwege wanordelijkheden in en rondom de stadions.
  4. De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft speler Loïs Openda veroordeeld tot een uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor het geven van een elleboogstoot tijdens de wedstrijd Vitesse Arnhem - FC Groningen d.d. 22 januari jl.
  5. De deadline van 1 januari 2022 om het Spelregelbewijs te behalen is inmiddels verstreken. Uit gegevens van de KNVB blijkt dat ongeveer twee derde van de spelers en speelsters uit het jaar 2004 het bewijs heeft behaald. De voetballers die het Spelregelbewijs nog niet hebben, lopen het risico om te worden uitgesloten van deelname aan wedstrijden.