KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. Volgende week start het Mulier Instituut een onderzoek bij sportverenigingen om inzichtelijk te krijgen welke impact de corona-crisis op de verenigingen heeft. Ook wordt onderzocht in hoeverre verenigingen geholpen zijn met de noodmaatregelen die zijn afgekondigd.
  2. De voetbalwereld heeft deze week afscheid moeten nemen van twee voormalige clubvoorzitters uit het betaald voetbal. Hans van Delft overleed dinsdag op 73-jarige leeftijd, een dag later verloor Kees Bakker (76) de strijd tegen coronavirus. Beiden waren al geruime tijd ziek.
  3. Eén van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de Coronacrisis is het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken. Ondernemers kunnen via dit loket een eenmalige tegemoetkoming ontvangen als zij hun vaste lasten niet meer kunnen betalen door de maatregelen tegen het Coronavirus.
  4. Naar aanleiding van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn er een aantal veelgestelde vragen over de gevolgen voor het voetbal.
  5. De KNVB heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van Peter Kemper. De ex-international overleed woensdag op 77-jarige leeftijd aan hartfalen. De verdediger kwam veertien seizoenen uit voor PSV, speelde drie interlands en had na zijn loopbaan onder andere zitting in de tuchtcommissie van de KNVB.