KNVB RSS

Het laatste KNVB nieuws
  1. Voetlab is van start! Inmiddels hebben 150 verenigingen interesse en zijn er ruim 20 actief aan de slag met Voetlab.
  2. Het seizoen 2020/’21 van de Eredivisie Vrouwen start op zondag 6 september om 12.15 uur met een compleet programma, waaronder de topper tussen Ajax en FC Twente. PSV, dat het seizoen 2019/’20 als nummer één afsloot, begint met een thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar. De wedstrijden in de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal worden dit seizoen standaard gespeeld op vrijdagavond. Eén duel wordt op zondag gespeeld.
  3. Björn Kuipers en Danny Makkelie komen donderdag in actie in de achtste finales van de Europa League. Kuipers en zijn team zijn door UEFA aangesteld bij het duel tussen FC Sevilla en AS Roma, Makkelie en zijn team zijn aangewezen voor Bayer Leverkusen - Rangers FC.
  4. De TASO (tegemoetkoming amateursportorganisaties) is een van de onderdelen uit het steunpakket voor de sport. Deze regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die een groot deel van hun omzet hebben verloren als gevolg van de coronamaatregelen. De TASO wordt nu verlengd over een langere periode.
  5. De KNVB start in het seizoen 2020/’21 in samenwerking met vv Foarut een pilot om vrouwen in het amateurvoetbal mee te laten doen in categorie A bij de mannen. Ellen Fokkema (19) krijgt dispensatie om in het eerste mannenteam van vv Foarut, dat uitkomt in de vierde klasse, mee te voetballen. Naar aanleiding van de resultaten van de pilot zal de KNVB evalueren of er een goede basis is om vrouwen en mannen uiteindelijk gemengd in categorie A te laten voetballen, en de reglementen daarop definitief te wijzigen.